Moet Je Een Orthopedist Raadplegen Voor Kniepijn?

Van de 360 ​​gewrichten in het lichaam is het kniegewricht het grootste en het meest kwetsbaar. Dit scharniergewricht is kwetsbaar voor verwondingen vanwege de hoeveelheid gewicht die het moet dragen en de bewegingen die het elke dag maakt. De knie is een van de meest voorkomende bronnen van pijn en is een reden waarom mensen een behandeling zoeken orthopedie roosendaal. Een orthopedist is een medische professional die zorgt voor het bewegingsapparaat.

Veelvoorkomende oorzaken van kniepijn

Er zijn veel redenen waarom een ​​persoon kniepijn kan ontwikkelen, inclusief slijtage van de gewrichten. Naarmate een persoon ouder wordt, kan het kraakbeen in zijn knieën beginnen af ​​te breken, waardoor de botten tegen elkaar schuren tijdens beweging. Wanneer het gewricht overdreven versleten raakt, kunnen individuen extreme zorgen over pijn en mobiliteit ervaren. Soms raakt het gewricht zo versleten dat het individu orthopedische chirurgie nodig heeft voor knievervanging.

Een andere veel voorkomende reden voor kniepijn is letsel. Als een persoon aan sportactiviteiten deelneemt, is de kans groter dat zijn knie een slopende verwonding oploopt. Letsels omvatten fracturen, gescheurde of uitgerekte ligamenten en pezen en verstuikingen. Het is belangrijk dat personen zich bewust zijn van de symptomen die ertoe moeten leiden dat ze meteen orthopedische zorg zoeken, waaronder roodheid, zwelling en mobiliteitsbeperkingen.

Hoe diagnosticeert een arts een knieconditie?

Een orthopedist zal verschillende diagnostische hulpmiddelen gebruiken om zijn patiënt te diagnosticeren. Naast een volledig onderzoek en bespreking van de symptomen, zullen patiënten zich waarschijnlijk verbeeldende onderzoeken laten uitvoeren, waaronder röntgenfoto’s, CT-scans en MRI-tests. Deze beeldvormingsstudies worden soms achter elkaar uitgevoerd om te zorgen dat de juiste diagnose wordt ontdekt.

See also  Eat Well, Feel Better: Follow These Tips

Pijnlijke aandoeningen van de knie hebben soms tijd nodig om te herstellen. Een orthopedist kan verschillende behandelingswijzen gebruiken, waaronder fysiotherapie en zelfs chirurgie. Chirurgie wordt meestal alleen als laatste redmiddel gebruikt wanneer alle andere vormen van behandeling hebben gefaald. Door de herstelinstructies van de orthopedist te volgen, kunnen personen met minder risico’s herstellen.

Het onderzoek

De eerste afspraak met de orthopedist omvat het nemen van een gezondheidsgeschiedenis en het verstrekken van informatie aan de arts over de gezondheid van de patiënt en eventuele symptomen die deze ervaren. De orthopedisch arts zal de knie onderzoeken en proberen de pijnbron te achterhalen. Ze zullen ook het bewegingsbereik controleren dat hen kan helpen eventuele afwijkingen in de functie van de knie te ontdekken.

Behandeling voor knieomstandigheden omvat rust voor acuut letsel en fysiotherapie voor chronische. Het doel van de behandeling is om pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren, zodat de patiënt zo snel mogelijk weer normaal kan leven.

Zodra de knie gewond is geraakt, is deze in de toekomst meer vatbaar voor verwondingen, zodat veel patiënten uiteindelijk een speciale brace moeten dragen tijdens de oefening of terwijl ze werken. Met de juiste oefening en behandeling kan het kniegewricht genezen en weer sterk worden. Het bezoeken van een orthopedist is een belangrijke stap in het beschermen van de gezondheid en de functie van de knie zodra zich pijn ontwikkelt.